ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

Η γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε απέδειξε ότι υπάρχει ανάγκη σήμερα να ενισχυθούν οι αγώνες μας, να συνεχιστούν, να γίνουμε ακόμα περισσότεροι ακόμα πιο δυνατοί!

Βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο. Η νέα βαθιά οικονομική κρίση, η πανδημία, οι σφοδροί ανταγωνισμοί στην ευρύτερη περιοχή μας έχουν αποδείξει ότι το σύστημα αυτό δε μας χωράει πια!

Κάθε μέρα, οι συνθήκες που επικρατούν στο δημόσιο σύστημα υγείας, στα σχολεία, στα ΜΜΜ, στους χώρους εργασίας, αποδεικνύουν τη γύμνια  της κρατικής μέριμνας που παίζει την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας κορώνα γράμματα.

Γι’ αυτό και η απάντηση που δόθηκε στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς, στους μαθητές που βρίσκονται στους δρόμους ήταν επιθέσεις από τις αστυνομικές δυνάμεις και απόπειρα τρομοκρατίας από μεριά της κυβέρνησης.

Όλα αυτά, αποδεικνύουν ότι τα μεγάλα συμφέροντα και η κερδοφορία τους δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να συμβαδίζουν με την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών.

Αντίστοιχα, όπως απέδειξε και η συζήτηση στη γενική συνέλευση κλιμακώνεται η επίθεση και στον κλάδο μας. Από τη μία ενισχύονται οι μεγάλοι επιχειρηματίες με κάθε τρόπο και από την άλλη δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης των εργαζόμενων του κλάδου.

Δεν μπορούμε όμως να είμαστε αυτοί που μόνιμα θα πληρώνουμε κάθε κρίση. Από το 2010 πληρώνουμε διαρκώς.

Κατάργησαν την υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, μας έβαλαν να δουλεύουμε για όσο διάστημα συνέφερε τον εργοδότη μας, με ότι αμοιβές εξασφάλιζαν τα κέρδη του αφήνοντας του τη δυνατότητα να δηλώνει όσα ήθελε στις ατομικές συμβάσεις που μας υποχρέωναν να υπογράφουμε, να μας προσλαμβάνει και να μας απολύει όποτε τον συνέφερε. 

Σήμερα οι ίδιοι που μας έλεγαν τότε ότι έπρεπε όλοι να βάλουμε πλάτη να ξεπεραστεί η κρίση, έρχονται τώρα και μας λένε ότι φταίμε εμείς για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο μας, γιατί δουλεύαμε «μαύρα» και μας ζητούν να ξαναδείξουμε κατανόηση για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε γι’ ακόμα μια φορά.

Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει μέρα που να έχει περάσει και που να μη φαίνεται η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει το καλά οργανωμένο αντιλαϊκό της σχέδιο. Με πρόσχημα την πανδημία πήρε μέτρα που μόνο τυχαία ή προσωρινά δεν είναι όπως η αξιοποίηση της αναστολής της εργασίας, το πάγωμα των μισθών, η απαγόρευση των διαδηλώσεων κ.α  Αυτοί φυσικά, είναι σχεδιασμοί που ήρθαν για να μείνουν και που τους επεδίωκαν χρόνια.

Η πείρα από τη δράση μας, δείχνει ότι η μόνη ελπίδα, η μόνη ανάσα αισιοδοξίας που μπορεί να υπάρξει για μας βρίσκεται στα δικά μας τα χέρια, μέσα στην πάλη και τους αγώνες μας, στο πείσμα και την αποφασιστικότητά μας. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται και από την πίεση που ασκήθηκε στην κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία λόγω της οργάνωσης και της συμμετοχής μας  στις μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις όλου του προηγούμενου διαστήματος.  Αποδεικνύεται από την πίεση που άσκησε ο λαός, οι φορείς, τα σωματεία και πέτυχαν την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ως εγκληματική ναζιστική οργάνωση. Αυτός είναι και ο δρόμος που πρέπει να συνεχίσουμε να βαδίζουμε. Να πάρει ο αγώνας μας χαρακτηριστικά σύγκρουσης με την συνολική πολιτική κάθε κυβέρνησης και της εργοδοσίας. 

Αυτή τη στιγμή δεχόμαστε επίθεση όλοι οι εργαζόμενοι και όλοι μαζί πρέπει να απαντήσουμε!

Μαζί με τους υπόλοιπους κλάδους να παλέψουμε για τα μεγάλα ζητήματα συνεχίζοντας ταυτόχρονα, με αμείωτη ένταση, τη διεκδίκηση της επιβίωσής μας!

Την Τρίτη 13 Οκτώβρη στις 18.30 στο Σύνταγμα συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που οργανώνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα από όλους τους κλάδους.

Είναι επιτακτική ανάγκη όσο ποτέ να δοθεί απάντηση απ’ όλους τους εργαζόμενους στην προσπάθεια Κυβέρνησης και εργοδοσίας να μας γυρίσουν έναν αιώνα πίσω!

 

Διεκδικούμε:

 1. Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας
 2. Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και στα ΜΜΜ
 3. Απαγόρευση διακοπής ρεύματος, εξώσεων, πλειστηριασμών και κατασχέσεων  
 4. Τη λήψη  των απαραίτητων μέτρων για την ολόπλευρη στήριξη όλων των εργαζομένων του κλάδου! Για να διαμορφωθεί ουσιαστικό πλέγμα προστασίας, δε φτάνουν τα 534 ευρω (όσοι επιδοτηθούν).
 5. Άνοιγμα των χώρων με σαφές υγειονομικό πρωτόκολλο, ώστε να προστατευτούμε όλοι εργαζόμενοι και θεατές.
 6. Καθολική στήριξη όλου του κλάδου με αναστολές πληρωμών σε ενοίκια, εφορίες, τράπεζες και ΔΕΚΟ.
 7. Καμία τροποποίηση συμβάσεων  στις ήδη υπάρχουσες συμβάσεις.
 8. Μείωση προϋποθέσεων για το εποχικό επίδομα.
 9. Χρονική επέκταση του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους που η επιδότηση τους έληξε στο διάστημα από 15/2/2020 μέχρι σήμερα.
 10. Εξασφάλιση των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων.
 11. Εξασφάλιση των μακροχρόνια ανέργων.
 12. Δωρεάν τεστ COVID-19 με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους.

 

Δυναμώνουμε  τους αγώνες μας!

Μεγαλώνουμε την αλυσίδα μας!

Προσυγκέντρωση ΣΕΗ στις 6 μμ στην Παλιά Βουλή (Σταδίου, Αθήνα)