ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Υπενθυμίζουμε τα δύο συλλογικά και αγωνιστικά μας “ραντεβού” αυτήν την εβδομάδα:
 
1) Αύριο, Τρίτη 23/11 και ώρα 12:00 συναντιόμαστε στο Υπουργείο Εργασίας και επιδιώκουμε να μας δεχτούν επιτέλους για να δώσουμε λύση στα άμεση και βραχυπρόθεσμα αιτήματά μας :
Εποχικό Επίδομα ΟΑΕΔ 2021, Αποζημιώσεις Ειδικού Σκοπού Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 2021, Επίλυση ζητήματος όσων ενεγράφησαν στο Μητρώο Καλλιτεχνών μετά τις 10/1/2021, Άμεση διόρθωση του απίστευτου αλαλούμ με την ασφάλιση από το Μητρώο Καλλιτεχνών
 
και
 
2) ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
την Κυριακή 28/11 και ώρα 12:00 στο θέατρο Βρετάνια,
 
όπου, για πρώτη φορά θα συζητήσουμε την Νέα Συλλογική Σύμβαση που επιδιώκουμε να υπογραφεί στο Ελεύθερο Θέατρο με βάση το σχέδιο του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως ψηφίστηκε από Συνέλευση ήδη το 2017 και θα σας αποστείλουμε εντός της εβδομάδας.
Μετά από δύο χρόνια συνεχούς μάχης για την άμεση επιβίωσή μας, μάχης που ανέδειξε το πόσο αόρατοι ήμασταν και την παντελή καταστροφή των όρων εργασίας μας, ήρθε η ώρα να χαράξουμε μαζί την πορεία για το μέλλον του επαγγέλματός μας. Μέσα από έναν δρόμο μόνο. Όπως γράφει και το πανό μας, που περήφανα κρατάμε σε όλες τις πορείες από τον Απρίλιο του 2021 (πορεία που διοργάνωσε το ΣΕΗ από το ΥΠΠΟΑ στο Υπουργείο Εργασίας, ως απάντηση στις καταγγελίες των συναδέλφων ηθοποιών για σωματική, σεξουαλική και ψυχολογική κακοποίηση)
“ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ – Καμία μόνη, κανένας μόνος”.
Παράλληλα, θα συζητήσουμε την αντίδρασή μας στον αντεργατικό και αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη και μια από τις πολλές υποθέσεις που έφερε σε πέρας το Πειθαρχικό μας Συμβούλιο.
 
Να είστε όλες και όλοι εκεί!
Μαζικά και δυναμικά!
 
ΥΓ: Θυμίζουμε πως η είσοδος στη Συνέλευση επιτρέπεται μόνο σε μέλη του Σωματείου. Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο τα τακτικά μέλη και όσα εξ αυτών είναι ταμειακώς εντάξει μέχρι και τον Μάιο του 2021. Παρακαλούμε, ελέγξτε τις εκκρεμότητές σας και τακτοποιήστε τις στη Γραμματεία του Σωματείου, ώστε να αποφύγουμε τον συνωστισμό την Κυριακή και να διευκολύνουμε την ομαλή διεξαγωγή της Συνέλευσης.
Επίσης, θυμίζουμε, πως πάγια για τις Συνελεύσεις ισχύει η διευκόλυνση της συμμετοχής μόνο με 9 ευρώ για όσους χρωστούν μεγαλύτερα ποσά. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται μόνο την Κυριακή στον χώρο της Συνέλευσης και μόνο με ΜΕΤΡΗΤΑ.
Τέλος, λόγω των περιορισμών για την πανδημία, η είσοδος επιτρέπεται μόνο με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test 48 ωρών (να έχει πραγματοποιηθεί δηλαδή από την Παρασκευή 26/11 έως και πριν την Συνέλευση).

Τέλος, η χρήση μάσκας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ καθ ‘όλη τη διάρκεια της συνέλευσης, ενώ συνιστούμε να γίνει χρήση της και στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας.