48η Επέτειος της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

48η Επέτειος της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

 
48η Επέτειος της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου
 
Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών τιμά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης που οργανώνονται, συντασσόμενο δίπλα στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, τους εργάτες και τις εργάτριες και κάθε δημοκρατικό πολίτη. Διαλέγει την πλευρά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών και όχι της δυστοπίας των drones, των θωρακισμένων οχημάτων ρίψης νερού, των ελικοπτέρων και των 6.000 αστυνομικών, που βρίσκονται επί ποδός.
 
Έναν χρόνο μετά την περυσινή αναγκαστική – με πρόσχημα, όπως αποδείχθηκε, την πανδημία – ματαίωση της επετείου και των εξοργιστικών και αντιδημοκρατικών εικόνων καταστολής σε μια Αθήνα-φρούριο, θα είμαστε και πάλι στο δρόμο, με τα σώματα μας για να τιμήσουμε αυτήν την επέτειο, όπως της αρμόζει.
 
Οι ημέρες αυτές είναι εδώ για να θυμίζουν, περισσότερο από ποτέ, ότι τα δημοκρατικά μας δικαιώματα αποτελούν συνάμα και υποχρέωση ως κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Όλες και όλοι μαζί ενωμένοι, σωματεία, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, συνεχίζουμε στο δρόμο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, των αγωνιστών της εργατικής τάξης.
 
Το ΣΕΗ τιμά τη μνήμη του Πολυτεχνείου.
 
Πέρυσι, απέναντι στην κρατικά επιβεβλημένη σιωπή, έδωσε φωνή στο Πολυτεχνείο με την πανελλαδική δράση συλλογικής ανάγνωσης των “Ανθρωποφυλάκων” του Περικλή Κοροβέση από τα μεγάφωνα του Σωματείου.
 
Φέτος, συμμετέχουμε συλλογικά με τα σώματά μας αύριο 17 Νοεμβρίου στην Πορεία του Πολυτεχνείου.
Προσυγκέντρωση στις 15:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος
 
Για το Δ.Σ. του ΣΕΗ
 
Ο Πρόεδρος Σπύρος Μπιμπίλας
Ο Γεν. Γραμματέας Άρης Λάσκος