ΨΗΦΙΣΜΑ του Δ.Σ. του ΣΕΗ

ΨΗΦΙΣΜΑ του Δ.Σ. του ΣΕΗ

Στις 31/7/2022, μέλος του ΣΕΗ, η Ευαγγελία (Λίλιαν) Αρχοντή, μαζί με την κόρη της, ηθοποιό και φοιτήτρια του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Χριστίνα – Ιουστίνη Φραγκούλη – Αρχοντή, δέχτηκαν απρόκλητη και άδικη αστυνομική βία στον δρόμο και κατόπιν εντός του περιπολικού που τις μετέφερε στο Α.Τ., με αφορμή μια λεκτική διένεξη στον δρόμο με περαστικούς, αφού κλήθηκε περιπολικό και από τις δύο πλευρές.
 
Αρχικά οι αστυνομικοί υπάλληλοι απευθύνθηκαν στην Ευαγγελία (Λίλιαν), ζητώντας τα στοιχεία της, η οποία αν και φοβόταν να τα δώσει, μη θέλοντας να γίνουν γνωστά στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους όπως και τους είπε, τα έδωσε και ταυτοποιήθηκε πλήρως στον τερματικό του περιπολικού και της είπαν «είσαι ελεύθερη».
Έπειτα ζήτησαν τα στοιχεία της Χριστίνας – Ιουστίνης, τα οποία και εκείνη αρχικά δίστασε να δώσει αλλά αφού εν τέλη τα έδωσε, οι αστυνομικοί την έριξαν στον δρόμο, της έσπασαν τα γυαλιά και την πάτησαν στην πλάτη. Αφού είχαν λάβει τα στοιχεία, προέβησαν σε διαδικασία σύλληψης, παράλληλα κακοποιώντας την σωματικά, ψυχικά και σεξουαλικά εντός και εκτός του περιπολικού. Με παρόμοιο τρόπο αντιμετώπισαν και την Ευαγγελία (Λίλιαν) την οποία και συνέλαβαν μετά την ταυτοποίησή της επειδή φώναζε «Βοήθεια» όταν έβλεπε να ρίχνουν την κόρη της στο έδαφος, ρίχνοντάς την κι εκείνη κάτω, χτυπώντας την και φορώντας της χειροπέδες. Οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να της παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια όταν η ίδια έπαθε κρίση άσθματος μέσα στο περιπολικό και κλαίγοντας τους εκλιπαρούσε να τη βοηθήσουν. Περάσανε τη νύχτα μέσα στο αστυνομικό τμήμα και παρ’ όλο που οι υπάλληλοι στο Α.Τ. συμπεριφέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, τα αιτήματά τους για ιατρική εξέταση σε νοσοκομείο απορρίφθηκαν. Η ίδια και η κόρη της κατηγορούνται για απείθεια και βία κατά υπαλλήλων, κατηγορίες οι οποίες είναι πλήρως ανυπόστατες και ψευδείς.
 
Στηρίζουμε την συνάδελφο και την κόρη της στην μάχη αυτή που δίνουν για την αθώωση τους και την αποκατάσταση της αλήθειας (που ξεκινά την Τρίτη 18/10 στις 12:00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κτήριο 7 αίθουσα “Παπαδόπουλος”) καθώς και κάθε άλλο θύμα τέτοιων περιστατικών.
 
Καταδικάζουμε τέτοια (πλέον καθημερινά) περιστατικά, καθώς και τη συγκάλυψη τους.
 
Ζητάμε την άμεση απαλλαγή τους από αυτές τις κατηγορίες.