ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ – ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 23/01/2023 ΣΤΙΣ 11:00 ΠΜ στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ – ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 23/01/2023 ΣΤΙΣ 11:00 ΠΜ στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Σήμερα, ήμαστε και πάλι πολλές, πολλοί, πολλά!
 
Σήμερα, γεμίσαμε το δρόμο και το κέντρο της Αθήνας. Η Ομοσπονδία Θεάματος – Ακροάματος, τα σωματεία εργαζόμενων στον Πολιτισμό, οι σπουδαστές και σπουδάστριες των καλλιτεχνικών σχολών – μεταξύ των οποίων και σπουδαστές των Δραματικών Σχολών του Κ.Θ.Β.Ε. και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας που ταξίδεψαν στην Αθήνα ειδικά για την κινητοποίηση – οι καθηγητές των καλλιτεχνικών σχολών, οι μαθητές – μαθήτριες – γονείς και εκπαιδευτικοί των καλλιτεχνικών και μουσικών σχολείων συγκεντρωθήκαμε στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και πραγματοποιήσαμε μεγάλη πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου αντιπροσωπεία παρέδωσε τα αιτήματά μας στο Πρωτόκολλο, καθώς ο Πρωθυπουργός απουσίαζε στο εξωτερικό.
 
 
Έναν μήνα τώρα, είμαστε κάθε εβδομάδα στους δρόμους με τέσσερις ογκώδεις κινητοποιήσεις στις 23/12 στο Υπουργείο Εσωτερικών΄, στις 27/12 στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (και πορεία μέχρι τη Βουλή), στις 10/1 στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και σήμερα πάλι στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι κινητοποιήσεις αυτές, μάλιστα, συνοδεύτηκαν από στάση εργασίας τόσο από τους καλλιτέχνες και εργαζόμενους στον Πολιτισμό, όσο και την ΟΛΜΕ.
 
Έναν μήνα τώρα οι δραματικές σχολές των κρατικών φορέων (ΚΘΒΕ, Εθνικό και ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας) τελούν υπό κατάληψη, ενώ μαζί με τις υπόλοιπες ιδιωτικές δραματικές σχολές διοργανώνουν πλήθος ακτιβιστικών δράσεων.
 
Έναν μήνα τώρα, σχεδόν όλοι οι θίασοι της Ελλάδας διαβάζουν είτε περιοδικά, είτε σε κάθε παράσταση την ανακοίνωση του Σωματείου μας, ενώ τα μέλη του ΔΣ του #ΣΕΗ πραγματοποιούν πλήθος παρεμβάσεων στα Μέσα Ενημέρωσης.
 
Φαίνεται πως η συνεχόμενη πίεση αποδίδει.
 
Επιτέλους, το Υπουργείο Παιδείας δέχτηκε να δει αντιπροσωπεία των Σωματείων αυτή τη Δευτέρα 23/01/2023 και ώρα 11:30 υπό τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Συρίγο.
 
Γι αυτό καλούμε σε νέα κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 23/01/2021 στις 11:00 στο Υπουργείο Παιδείας (σταθμός ΗΣΑΠ Νερατζιώτισσα).
 
Δεν υποχωρούμε!
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:
 
– ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ Π.Δ. 85/2022 για τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.
– Επαναφορά των επαγγελμάτων μας στο καθεστώς ΤΕ για όλους (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε).
– Ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και ενιαίας δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας.
 
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ και είμαστε ΠΟΛΛΟΙ/ΕΣ/Α!
Και έτσι θα είμαστε και την Δευτέρα!