ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ & ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ & ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ

 
   Αθήνα, 06/02/2023
 
 
 
Όπως αποφασίσαμε συλλογικά στην μεγάλη μας συνέλευση, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας διοργανώνοντας:
 

ΤΡΙΤΗ 7/2/2023 μεγάλη οχηματοπορεία που θα ξεκινήσει από το Άλσος Στρατού (parking παλιού θεάτρου Badminton) με κατάληξη στην κατάληψη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου ( Σχολείον της Αθήνας-Ειρήνη Παπά, Πειραιώς 52 Τ.Κ. 185 47 Νέο Φάληρο-Πειραιάς).            ΩΡΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON 18:00

 
και
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 8 Φεβρουαρίου 2023, ημέρα της νέας 24ωρης απεργίας μας και ημέρα κατά την οποία θα παραιτηθεί το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού της σχολής του Εθνικού θεάτρου συγκέντρωση στις 12:00 στο Υπουργείο Πολιτισμού.
 
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ, ΔΥΝΑΜΙΚΑ!
 
Όπως γνωρίζετε, από προχτές το βράδυ και από χτες το βράδυ, αντίστοιχα, το κτήριο Τσίλλερ του Εθνικού Θεάτρου και το Βασιλικό Θέατρο του Κ.Θ.Β.Ε. τελούν υπό κατάληψη από τους/τις σπουδαστές/ριες όλων των δραματικών σχολών.
 
Ο αγώνας έχει γιγαντώσει.
 
Είναι μαζικός και πολυμορφικός: απεργίες σε θέατρα και γυρίσματα, γενική συνέλευση, αλλεπάλληλες πορείες και κινητοποιήσεις, έξω από υπουργεία, στο δρόμο, στο Σύνταγμα, έξω από εθνικό με τα Ματ απέναντι μας, αναγνώσεις κειμένων στα θέατρα, και, σχεδόν ταυτόχρονα με τη χθεσινή ηχηρή παρέμβαση του κινήματος στην τελετή έναρξης της Ελευσίνας 2023, τώρα πλέον, αυτός ο αγώνας δυναμώνει και δικαιώνεται ακόμα πιο πολύ.
 
Με τους φοιτητές πια μέσα στις κεντρικές κρατικές σκηνές, με το εμβληματικό τους σύνθημα “Σ’ εσάς που μας ακούτε”, ο αγώνας ανάγεται σε Ιστορική στιγμή.
 
Η πράξη αυτή των σπουδαστών απηχεί την οργή όλων μας απέναντι στο Υπουργείο Παιδείας και το ΥΠΠΟΑ που κωφεύουν στις δίκαιες διεκδικήσεις των καλλιτεχνών.
 
Ως ΣΕΗ – και ως καλλιτέχνες – έχουμε την ηθική και συνδικαλιστικη υποχρέωση, να σταθούμε στο πλευρό των σπουδαστών/ριών και να χαιρετίσουμε την πρωτοβουλία τους, καλώντας ταυτόχρονα όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο να τους/τις στηρίξει και να αναγκάσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την πολιτεία να λύσει το πρόβλημα ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ.
 
Καλούμε σε συμπαράσταση όλα τα καλλιτεχνικά σωματεία. Κλιμακώνουμε δυναμικά!