ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΣ ΤΟΥ ΣΕΗ και ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΣ ΤΟΥ ΣΕΗ και ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ:

Συναδέλφισες και συνάδελφοι,
 
πέρασε ένα έντονο τετραήμερο γεμάτο με δράσεις για τα ζητήματα που έχουν προκύψει με το ΠΔ 85/2022.
 

Αρχικά,

από την Παρασκευή 24 Φλεβάρη έως και την Κυριακή 26 Φλεβάρη το Θέατρο της Μονής Λαζαριστών και η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών τέλεσαν υπό κατάληψη ως πράξη αλληλεγγύης στην υπάρχουσα κατάληψη του Βασιλικού Θεάτρου από σπουδαστές και σπουδάστριες, καθώς και στις υπόλοιπες καταλήψεις θεάτρων και σχολών της χώρας.
Ως κορύφωση της κίνησης αυτής, το σώμα των ηθοποιών του ΚΘΒΕ, την Κυριακή 26 Φλεβάρη στις 17:00 άνοιξε τη σκηνή του μικρού θεάτρου της Μονής Λαζαριστών για την παράσταση “Σ’εσάς που με ακούτε”, πέντε λέξεις που έγιναν το σύνθημα του καλλιτεχνικού κινήματος στη χώρα. Η παράσταση γέμισε, ενώ ακολούθησε και συζήτηση.
Την ίδια στιγμή (Κυριακή), στο Βερολίνο, πόλη των ηρώων του έργου, έξω από το θέατρο της Volksbühne, στην πλατεία Ρόζα Λούξεμπουργκ, κάλεσε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις δίκαιες διεκδικήσεις μας, κατά την οποία διαβάστηκαν στο κοινό ανακοινώσεις σπουδαστών και καλλιτεχνών.
 
Το Σάββατο και την Κυριακή, οι σπουδαστές του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΣΕΗ αντίστοιχα, παρενέβησαν στις καρναβαλικές εκδηλώσεις της Πάτρας και του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη (πάλι αντίστοιχα).
 
ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:
 
– την Τετάρτη 1/3/2023, προγραμματίζουμε την κατάθεση της πρότασης τροπολογίας όλων των Σωματείων και της ΠΟΘΑ στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα με ταυτόχρονη κοινοποίηση σε όλα τα κόμματα
– Την Πέμπτη 2/3/2023, συντονιζόμαστε με την απογευματινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα στο οποίο καλούν οι καταλήψεις και μεταθέτουμε για τότε τη συναυλία που οργανώνουμε (θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση γι αυτήν)
 
– ενώ για την Παρασκευή 3/3/2023 μετατέθηκε το πρώτο ραντεβού με την ΠΕΘ
 
 
#ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ