ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΗ

Συνάδελφοι, αύριο, Πέμπτη 16 Μαρτίου, συμμετέχουμε στην 24ωρη πανεργατικη απεργία και στις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα. 

Ειδικά για τη συγκέντρωση της Αθήνας, σημείο συνάντησης 11:00 η ώρα, στη συμβολή των οδών Σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας 1 (public) .

Ακολουθεί 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ και τον Πρόεδρο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς:

#ΣΕΗ

#ΠΟΘΑ

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, στα γραφεία του ΣΕΗ, συναντηθήκαμε εκπρόσωποι των καλλιτεχνικών σωματείων και της ΠΟΘΑ με τον Πρόεδρο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Βάλτερ Μπάιερ (ΚΚΑυστρίας, πρ. Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Transform ! Europe) καθώς και με μέλη του κόμματος. Σκοπός της συνάντησης μας, η ενημέρωση για τα προβλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022. 

Ακολουθεί απόσπασμα της ανακοίνωσης του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (Εκτελεστικού Συμβουλίου από κοινού με το Δίκτυο Πολιτισμού)

“Με τους εργάτες της Τέχνης στον αγώνα για την αξιοπρέπεια τους!

Το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς εκφράζει της ολόθερμη αλληλεγγύη του στο αγώνα των εργατών της Τέχνης, συμπαρίσταται στους αγώνες τους και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα και να αρχίσει αμέσως εποικοδομητικό διάλογο με τα συνδικάτα των καλλιτεχνών με στόχο το τέλος της απαξίωσης τους και την έμπρακτη αναγνώριση της πολυσχιδούς προσφοράς τους στην κοινωνία και το σύγχρονο πολιτισμό”.

Χθες, Τρίτη 14 Μαρτίου, εκπρόσωποι των καλλιτεχνικών σωματείων μας και της Π.Ο.Θ.Α. συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους των Κ.Ο. του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και του ΜέΡΑ25. Σκοπός των συναντήσεων ήταν να διερευνηθεί η δυνατότητα κατάθεσης από την πλευρά τους της τροπολογίας που ήδη αποστείλαμε (Πέμπτη 09/03/2023) στον Πρόεδρο της Βουλής, τον Πρωθυπουργό, τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων, τις Βουλεύτριες και τους Βουλευτές. Η πρότασή μας αφορά το γενικότερο πλαίσιο της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και εστιάζει στις απορρέουσες συνέπειες από το Π.Δ. 85/2022 στα επαγγελματικά μας δικαιώματα.

Η πρότασή μας αυτούσια έχει ήδη ενσωματωθεί σε τροπολογία  και κατατέθηκε από το ΚΚΕ  υπογεγραμμένη από έξι Βουλευτές  σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, παρότι απέχει από τις ψηφοφορίες της Βουλής, δεσμεύτηκε να στηρίξει την ψήφιση της τροπολογίας. Παράλληλα, δεσμεύτηκε με νέο νόμο που τροποποιεί το Π.Δ.85/2022 και λύνει συνολικά το πρόβλημα των πτυχίων των καλλιτεχνικών σχολών.

Το ΜέΡΑ25 δεσμεύτηκε επίσης να ψηφίσει την συγκεκριμένη τροπολογία και να πιέσει με κάθε τρόπο την κυβέρνηση να την κάνει δεκτή προς ψήφιση. Ανάλογη δέσμευση υποστήριξης της τροπολογίας και των προτάσεών μας λάβαμε και από τους εκπροσώπους του Τομέα Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής μας στη Βουλή, συναντήσαμε χωρίς να είναι προγραμματισμένο, τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κύριο Σκυλακάκη, στον οποίο επιδώσαμε την πρόταση της τροπολογίας. Μετά από μια γρήγορη ανάγνωση και μια σύντομη συζήτηση μαζί μας, επιφυλάχθηκε να τη μελετήσει εκτενέστερα.

Δεν θα σταματήσουμε εδώ, επιμένουμε έως ότου η Κυβέρνηση ανταποκριθεί στα αιτήματά μας κάνοντας αποδεκτή την τροπολογία που ήδη έχει κατατεθεί και στηρίζεται από το σύνολο των Κομμάτων της  Αντιπολίτευσης. Στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί μοναδικός μας δρόμος είναι η συνέχιση του αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων  αιτημάτων μας.

#ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ 

#ΜΑΖΙ_ΔΥΝΑΤΟΙ