ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Σας ενημερώνουμε πως σήμερα έφυγε ήδη το πρώτο κύμα βοήθειας από τα γραφεία του ΣΕΗ και ΤΑΣΕΗ (Κάνιγγος 33, Αθήνα) για τον δοκιμαζόμενο Θεσσαλικό Κάμπο και την Μαγνησία μέσω της humanitygreece, που στηρίζει ευπαθείς οικογένειες. Θα συνεχίσουμε και μέσω της οργάνωσης Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ (Μεγάλου Αλεξάνδρου 109) και με άλλα κέντρα συλλογής βοήθειας.
 
Παράλληλα ενημερώνουμε πως όσοι ηθοποιοί, καλλιτέχνες ή γενικότερα όσοι και όσες επιθυμούν και μπορούν να παρέχουν βοήθεια, μπορούν να φέρνουν απευθείας στα γραφεία του Σωματείου μας καθημερινά 9 το πρωί με 5 το απόγευμα, τα εξής είδη ανάγκης (η λίστα είναι ενδεικτική και όχι περιοριστική):
 
– ΚΑΘΑΡΑ ρούχα, εσώρουχα, κάλτσες, παπούτσια, πανωφόρια: ας σκεφτούμε όλοι πως επειδή μιλάμε για ολικές καταστροφές νοικοκυριών οι ανάγκες θα είναι διαρκείς και για πολλές ηλικίες
– Σχολικά και χαρτικά είδη για όλους/ες τους/τις μαθητές/ριες που θα ξεκινήσουν το σχολείο τις επόμενες εβδομάδες στις πληγείσες περιοχές
– Power banks και φορτιστές κινητών
– Τρόφιμα μακράς διαρκείας, κονσέρβες, λάδι (ετικέτας και όχι χύμα για να ελέγχεται η ημερομηνία συσκευασίας και λήξης), εμφιαλωμένα νερά και γενικότερα όχι ευπαθή είδη ή είδη που απαιτούν μαγείρεμα (καθώς δεν γνωρίζουμε πώς θα αξιοποιηθούν κατά τόπο). Επίσης, σακούλες σκουπιδιών και αλουμινένιες συσκευασίες για φαγητό.
 
Μετά από επικοινωνία μας με το Κοινωνικό Φαρμακείο της Καρδίτσας, οι φαρμακευτικές ανάγκες τώρα είναι για
– Αντισηπτικά
– Οινοπνεύματα
– Παυσίπονα
καθώς πιο εξειδικευμένες ανάγκες καλύπτονται από φαρμακαποθήκες και άλλες δομές.
 
 
Ενημερώνουμε πως με το που συμπληρώνεται ικανός αριθμός βοήθειας θα αποστέλλεται με φροντίδα του ΣΕΗ απευθείας από το σωματείο μας στις πληγείσες περιοχές.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας σε όσες οικογένειες έχασαν οικεία τους πρόσωπα και γενικότερα σε όλους τους συνανθρώπους μας που αυτές τις μέρες θρηνούν τις απώλειες της περιουσίας τους και των τόπων τους.
Σε ένα διαλυμένο κράτος, ας βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε. Προτρέπουμε κάθε πολίτη να αναζητήσει όποιο μέσο παροχής βοήθειας επιθυμεί. Μόνο η συλλογική δράση και η αλληλεγγύη θα μας κρατήσει όρθιους.