Εγγραφή στο Σ.Ε.Η.

Εγγραφή στο Σ.Ε.Η.

 
Με τις από 27/07/2022 και 17/2/2023, ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις του, το ΔΣ του ΣΕΗ, κατά παρέκκλιση του Καταστατικού, όρισε τις προϋποθέσεις εγγραφής προστατευόμενων και τακτικών μελών στο Σωματείο.
Αποκλειστικά και μόνο μέχρι την καταστατική συνέλευση, που όλοι οι συνδυασμοί αναγνωρίζουν ως επιτακτική ανάγκη, προκειμένου το καταστατικό του ΣΕΗ να συμβαδίσει με τις υπάρχουσες, δυσχερείς εργασιακές συνθήκες των ηθοποιών, και σε κάθε περίπτωση για τη διάρκεια της παρούσας θητείας (2022-2024),
 
τα μέλη εγγράφονται στο Σωματείο ως εξής:

Προστατευόμενο μέλος: από την 1η ημέρα εργασίας ανεξαρτήτως πτυχίου

Τακτικό μέλος:

 • Με πτυχίο 3ετους φοίτησης υποκριτικής (Ελλάδας ή Εξωτερικού, ανεξάρτητα από το εάν είναι θεωρημένο από το ΥΠΠΟ ή όχι) ή πτυχίο ΑΕΙ θεατρικών σπουδών με κατεύθυνση υποκριτικής και 50 ημέρες εργασίας
 • Χωρίς πτυχίο ή με πτυχίο 2ετους φοίτησης και 100 ημέρες εργασίας
 
 
 
 

Διευκρινήσεις σε σχέση με την εγγραφή σας:

Για να μπορέσετε να γίνετε μέλος του ΣΕΗ χρειάζεται:

 1. Η καρτέλα ενσήμων σας. Μέσω της ιστοσελίδας www.efka.gov.gr με τους κωδικούς του taxisnet και το ΑΜΚΑ σας βγάζετε τον Ατομικό Λογαριασμό Ασφάλισης όπου είναι η καρτέλα ενσήμων σας. Ακολουθούν τα βήματα: α) μπαίνετε στην ιστοσελίδα www.efka.gov.gr , β) πηγαίνετε ΜΙΣΘΩΤΟΙ και πατάτε πάνω γ) επιλέγετε ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ δ) επιλέγετε ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ε) πατάτε πάνω στο ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ TAXISNET ζ) συμπληρώνετε τους κωδικούς του taxisnet δηλαδή username και το password και πατάτε ΣΥΝΔΕΣΗ η) πατάτε ΑΠΟΣΤΟΛΗ θ) συμπληρώνετε το ΑΜΚΑ σας και κάνετε είσοδο ι) στις ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ πατάτε πάνω στο ΕΔΩ και συμπληρώνετε τα έτη και πατάτε έκδοση τέλος είτε τα τυπώνετε (σε περίπτωση που μας φέρετε τα χαρτιά σας για την εγγραφή σας στα γραφεία μας) είτε μας τα στέλνετε σε μορφή .pdf
 2. Φωτοτυπία πτυχίου ή βεβαίωσης Δραματικής Σχολής 3ετους φοίτησης (Ελλάδας ή Εξωτερικού, ανεξάρτητα από το εάν είναι θεωρημένο από το ΥΠΠΟ ή όχι). Στην περίπτωση που σταλεί μέσω e-mail να είναι σε μορφή .pdf ή φωτογραφία. Στην περίπτωση που δεν έχετε τελειώσει Δραματική Σχολή παραλείπετε το 2
 3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
 4. 2 φωτογραφίες μεγέθους ταυτότητας
 5. Συμπληρώνετε την αίτηση εγγραφής στην περίπτωση που εγγράφεστε για πρώτη φορά στο ΣΕΗ, την αίτηση επαννεγραφής στην περίπτωση που ήσασταν μέλος του ΣΕΗ στο παρελθόν και την αίτηση από προστατευόμενο σε τακτικό μέλος στην περίπτωση που είστε μέλος προστατευόμενο και θέλετε να γίνετε τακτικό. (μπορείτε να τις κατεβάσετε από το site μας)

Για να προχωρήσει η αίτηση εγγραφής σας χρειάζεται να υπάρχουν όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά μαζί είτε μας τα προσκομίσετε στα γραφεία του ΣΕΗ, Κάνιγγος 33, 10682, Αθήνα είτε μας τα επισυνάψετε στο e-mail: aitiseis.sei@gmail.com σε ένα e-mail όλα μαζί.

Τέλος αφού εγκριθεί η αίτηση σας από το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΗ θα χρειαστεί να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό εγγραφής.


ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ  (pdf)

ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ για ΤΑΚΤΙΚΟ από ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΦΟΡΜΑΣ

 • Αφήστε το σημείο “Όπως εγκρίνετε την αίτηση εγγραφής μου ως …… μέλος” κενό, για συμπλήρωση από την γραμματεία.
 • Συμπληρώστε τα ατομικά, προσωπικά σας στοιχεία για να έχουμε τη δυνατότητα επικοινωνίας και απαραιτήτως ένα έγκυρο e-mail.
 • Στα εργασιακά στοιχεία συμπληρώστε (1) τον Αριθμό Μητρώου ΙΚΑ, (2) τον αριθμό ενσήμων (αν δεν τον γνωρίζετε, αφήστε το κενό), (3) από ποιές παραγωγές (εταιρίες παραγωγής/θιάσους/εργοδότες), (4) ή συμβόλαιο από ποιόν εργοδότη ή εταιρία παραγωγής (σε περίπτωση που ΔΕΝ υπάρχει προϋπηρεσία – για νέους ηθοποιούς)
 • Τέλος, συμπληρώστε (1) την σχολή από την οποία αποκτήθηκε ο τίτλος σπουδών και (2) το έτος αποφοίτησης.