Το ΣΕΗ αποχαιρετά τον συνάδελφο Ηλία Ζερβό

Το ΣΕΗ αποχαιρετά τον συνάδελφο Ηλία Ζερβό

Με μεγάλη θλίψη το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών αποχαιρετά τον αγαπημένο μας συνάδελφο Ηλία Ζερβό, που έφυγε ξαφνικά από κοντά μας.

Ο καλός μας φίλος, ο άξιος, πολυτάλαντος συνάδελφος μας, που έδωσε το στίγμα του στο Θέατρο και την τηλεόραση με υπέροχους ρόλους, που χάρισε την ιδιαίτερη φωνή του σε δεκάδες ήρωες κινούμενων σχεδίων κι αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, ο αγωνιστής ηθοποιός για τα δικαιώματα των ηθοποιών έφυγε αθόρυβα.

Αγαπημένε μας φίλε καλό ταξίδι!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ο Ηλίας Ζερβός (γενν. 1956), ήταν απόφοιτος της δραματικής σχολής Βεάκη, ενώ ήταν και πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1982 στον χορό του “Ρήσου” σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου. Έκτοτε, αδιαλείπτως, εμφανιζόταν στο θέατρο, συμμετέχοντας, τελικά, σε πάνω από 40 παραστάσεις, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα έργων – συγγραφέων – ρόλων και συνεργαζόμενος με πλήθος σημαντικών σκηνών.

Αντίστοιχα ευρεία ήταν και η διαδρομή του στην τηλεόραση, που αριθμεί επίσης πάνω από 40 εμφανίσεις σε σήριαλ, είτε με πρωταγνωνιστικούς ρόλους, είτε με γκεστ εμφανίσεις.

Έχει επίσης παίξει σε ταινίες στον κινηματογράφο (μεταξύ άλλων εμφανίστηκε στην “Πολίτικη Κουζίνα” του Τάσου Μπουλμέτη και στην “Η αγάπη έρχεται στο τέλος” του Βασίλη Κεχαγιά), ενώ συχνότατη ήταν η απασχόλησή του στον τομέα της μεταγλώττισης μέσα από την εκτεταμένη συνεργασία του αρχικά με την Audio Visual και εν συνεχεία με το σύνολο σχεδόν των στούντιο μεταγλώττισης. Έδωσε την φωνή του σε πλήθος κινουμένων σχεδίων, αλλά και βιντεοπαιχνιδιών.

Ο Ηλίας ασχολήθηκε όμως και με τα κοινά. Υπήρξε ενεργό μέλος του Σωματείου μας από το 1982,  ενώ το 2014 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής (στον Βόρειο τομέα) με τον συνδυασμό Δύναμη Ζωής της Ρένας Δούρου. 

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 3/11 στις 10:15 στο Γ’ Νεκροταφείο Νίκαιας.