Με ομόφωνη απόφασή του το ΔΣ του ΣΕΗ αποφάσισε τη και την οποία έχουν προκηρύξει το ΕΚΑ και η ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετέχει και η ΠΟΘΑ.
Αύριο, Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη, ψηφίζεται στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που επεκτείνει τον νόμο Χατζηδάκη και δίνει ένα ακόμα χτύπημα στα δικαιώματα μας.
Η κυβέρνηση δια στόματος του υπουργού εργασίας προσπαθεί να μας πείσει ότι το νομοσχέδιο αυτό “συμφέρει” τους εργαζόμενους.
Τι εννοούν;
Ότι
– το να δουλεύουμε σε δύο δουλειές μέχρι και 13 ώρες τη μέρα και μέχρι και 78 ώρες τη βδομάδα μας συμφέρει.
-το να είμαστε stand by 24 ώρες τη μέρα μέχρι να αποφασίσει ο εργοδότης ότι θέλει να δουλέψουμε μας συμφέρει.
– το να μπορούν να μας “δοκιμάζουν” σε μια δουλειά μέχρι ένα 6μηνο και μετά να μας απολύουν χωρίς αποζημίωση μας “συμφέρει”.
Ούτε σκέψη για συμπαγή εργασιακά δικαιώματα τα οποία θα μας επιτρέπουν να εργαζόμαστε, αλλά και να ξεκουράζομαστε και να έχουμε ελεύθερο χρόνο.
Η καθημερινότητα που βιώνουμε στη δουλειά μας, η ανασφάλεια που βιώνουμε και στο χώρο μας δεν μπορεί να γίνει νόμος. Στον κλάδο μας, ξέρουμε πολύ καλά ότι η εποχικότητα του επαγγέλματος και η τεράστια ανεργία μάς ωθεί – στις περισσότερες περιπτώσεις – να τρέχουμε από γύρισμα σε πρόβα κι από πρόβα σε παράσταση, θυσιάζοντας τη μελέτη και την αφομοίωση που απαιτεί το χτίσιμο ενός ρόλου.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι μπαίνοντας στη διαδικασία των προβών δεν ξέρουμε αν θα φτάσουμε μέχρι να γίνει η παράσταση ώστε να πληρωθούμε.
Δεν μπορούμε όμως να αποδεχτούμε ότι όλα αυτά θα είναι νόμος του κράτους, προκειμένου να γίνουμε ακόμα πιο φτηνοί, ακόμα πιο ευέλικτοι εργαζόμενοι στα χέρια των παραγωγών.
Όλο το προηγούμενο διάστημα δείξαμε ποια είναι η κατεύθυνση που μας οδηγεί μπροστά.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία που έχει προκηρύξει το σωματείο μας την Πέμπτη 21 του μήνα και στην απεργιακή κινητοποίηση 10.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Στην επιχειρηματολογία της κυβέρνησης περί συμφωνίας των εργαζόμενων απαντάμε με απεργία σε κάθε πρόβα – σε κάθε παράσταση – σε κάθε σετ – σε κάθε στούντιο μεταγλώττισης.
Διεκδικούμε:
– Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο
– Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας παντού
Καλούμε
συμμετοχή στην απεργία και την απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 21/09 ,10.30 π.μ. Πλατεία Κλαυθμώνος
