ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 30/10 ΣΤΙΣ 12ΜΜ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 30/10 ΣΤΙΣ 12ΜΜ

 
 
#ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
#ΥΠΠΟ
#ΔΗΠΕΘΕ
 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
 
με ομόφωνη απόφασή του, το ΔΣ του #ΣΕΗ συμμετέχει στην κινητοποίηση των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του ΔηΠεΘε Πάτρας αυτήν την τη Δευτέρα 30/10/2023 στο Υπουργείο Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα) και ώρα 12:00 το μεσημέρι.
 
Ενώ, εδώ και έναν ολόκληρο μήνα, η Δραματική Σχολή του ΔηΠεΘε τελεί υπό αναστολή λειτουργίας και η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ΣΕΗ – ΔηΠεΘε δεν υπογράφεται λόγω των επιπτώσεων της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ Γιατρομανωλάκη),
 
και ενώ σε προφορικές συζητήσεις η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού δηλώνει πως “κατανοεί το ζήτημα”,
δεν έχει ακόμα αναληφθεί δράση για την επίλυση των ζητημάτων.
 
Ως εδώ.
 
Θυμίζουμε πως τα ΔΗΠΕΘΕ εξαιρέθηκαν και από τον πρόσφατο νόμο που ψήφισε η Κυβέρνηση, ο οποίος κατήργησε όλα τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τους κοινωφελείς οργανισμούς των ΟΤΑ Α και Β βαθμού.
 
Δεν δεχόμαστε άλλη λύση.
 
Απαιτούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ εξαίρεση όλων των ΔΗΠΕΘΕ της χώρας από το πεδίο εφαρμογής της ΚΥΑ, ακριβώς όπως εξαιρούνται και οι επίσης ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΟΙ από το ΥΠΠΟ φορείς του Εθνικού Θεάτρου, του ΚΘΒΕ, της Λυρικής Σκηνής και της Κρατικής Ορχήστρας.
 
Σας καλούμε όλες και όλους να είστε εκεί τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού.
 
***Στο ίδιο πλαίσιο προ – ανακοινώνουμε επίσης κινητοποίηση την Πέμπτη 2/11/2023 και στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο επίσης συνυπογράφει την Κοινή Υπουργική Απόφαση, για την οποία θα εκδώσουμε επόμενη ανακοίνωση εντός της εβδομάδας****